Nieuwsbrief

In het Kamertheater zijn zowel voorstellingen voor kinderen als volwassenen te zien. Wilt u op de hoogte worden gehouden middels de nieuwsbrief? Stuurt u dan een mailtje.

 

 

AGENDA

Geen Tijd om Dood te gaan

 

20 oktober om 20:15 uur

Entree: €16,- p.p.

Ticket online kopen of reserveren.

In september was Bert Wagenaar van Kreveld "Artist in Residance" in Het Kamertheater. 

Bert Wagenaar van Kreveld begon in 1988 op de Toneelschool van Amsterdam. Studeerde af als Hispanist aan de UvA in 1995 en in 2005 als theatermaker aan de Theateropleiding Selma Susanna, waar hij onder andere les kreeg van Rob Chrispijn en Peter Kann. Van 2004 tot en met 2009 tourde hij onder andere met de solo-voorstellingen ‘Hoogspanning’ en ‘Planeet Bert’.

In ‘Geen tijd om dood te gaan’ maakt hij het publiek medeplichtig aan zijn bestaansrecht op het podium. ‘Scherp en liefdevol’ slingert hij liedjes, poëzie en andere vragen de zaal in. Misschien krijgt u het gevoel dat u even moet gaan verzitten. Als u ooit een boodschap bij hem heeft achtergelaten kunt u deze nu misschien weer komen ophalen. Dankzij zijn verblijf in het Kamertheater heeft Bert deze voorstelling nieuw leven ingeblazen. Met een ander perspectief en met nieuw materiaal.

 

Peter Kann is de componist en pianist van alle muziek in de voorstelling. Geboren in Canada, groeide hij vanaf zijn 13e op in Nederland.  Hij studeerde in 1986 af aan de compositieopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

 

Sprookjes Anna speelt Repelsteeltje

Interactieve Familievoorstelling vanaf 5 jaar

21 oktober om 14:30 uur  in de herfstvakantie

Entree: €7,- (kind) en €8,- (volwassene)

Ticket online kopen of reserveren. 


Als Sprookjes Anna sprookjesdrank heeft gedronken borrelt er vanzelf een sprookje naar boven. Repelsteeltje is het spannende sprookje over de dwerg en het meisje dat van stro goud moet spinnen. Anna vertelt en speelt het verhaal met hulp van de kinderen uit het publiek. Jongens mogen meisjes spelen en meisjes mogen jongens spelen. Wie wil Repelsteeltje zijn? Of de koning? En is er misschien iemand die de naam van dat mannetje kan raden? Een spannende en leuke voorstelling.

 

 

 

Clowntje Polka speelt met de Herfst

Interactieve familievoorstelling vanaf 2 jaar

 

24 oktober om 10 uur  in de herfstvakantie

Entree: €7,- (kind) en €8,- (volwassene)

Ticket online kopen of reserveren. 

 

Clowntje Polka heeft een koffer vol kastanjes, herfstbladeren en zakken vol met wind. Op het toneel een heuse herfstboom en de voorstelling kan beginnen. Nieuwe en bekende herfstliedjes zorgen voor veel plezier. Een echte bladeren-regen daalt neer als de kinderen helpen met blazen…

 

 

 

 

De Laatste Kus

8 november om 20:15 uur

Entree: €17,50 (incl. koffie/thee en iets lekkers)

Ticket of Reserveren

 

In maart 2018 is dit nieuwe toneelstuk van TheatermakersAchterhoek zeer goed ontvangen met zes uitverkochte voorstelling en een lovende recensie in De Stentor. 

"...Zittend op de tribune kreeg ik af en toe zelf kippenvel. Het publiek was eveneens onder de indruk. Zeker ook vanwege de overtuiging waarmee de Theatermakers een onwaarschijnlijk verhaal ('Dit kan niet', roept de actrice in het stuk zelf) zeer geloofwaardig weten over te brengen"

 

 

Theatermakers Achterhoek speelt het toneelstuk ‘De laatste kus’. De voorstelling is gebaseerd op het gedicht Herdenking van de romantische Achterhoekse dichter A.C.W. Staring (1767-1840). Anders dan de titel doet vermoeden, gaat Herdenking over de liefde; over de herinnering aan een eerste kus van twee innig geliefden.

Het toneelstuk ‘De laatste kus’ gaat over een liefdesgeschiedenis die zich uitstrekt over twee eeuwen: deels in de tijd van Staring rond 1820, en deels in onze tijd. In een magisch-realistische sfeer en met de intimiteit die Het Kamertheater met zich meebrengt, komt dit prachtige gedicht op een onverwachte manier tot leven. 

 

Manja Bedner, tekst en spel

Willem Westermann, spel 

Heleen Verburg, spelregie en dramaturgie

Irene van Geest, bewegingsadvies  

Ilan Bedner, muziek

Ulrike Klumpenhouwer, kostuum

Vincent Tollenaar, fotografie 

 

Deze voorstelling kon mede tot stand komen dankzij Stichting Theatermakers Achterhoek, Gemeente Lochem, Prins Bernhard cultuurfonds, Het Coulissefonds, Notaris kantoor Smook en Podiumjurken.

 

 

 

 

 

 

 

22 december 20:15 uur,

'Ameiralinho'In deze muzikaal-poëtische voorstelling verenigen zangeres-gitarist-liedschrijfster Sandra Coelers en dichter-verteller-concertinaspeler Herman Coenen hun talenten in een lofzang op een wonderschoon oord.

 

Kerstvakantie: Woensdag 2 januari om 10 uur

Clowntje Polka en het Wintercircus

Donderdag 3 januari om 14:30 uur

Sprookjes Anna speelt Vrouw Holle

 

19 januari 20:15 uur,

In het terugkerende programma “De Vrouw en de Haan”, muzikaal verteltheater door actrice Manja Bedner en haar jonge neef pianist/componist Ilan Bedner is trainer/ coach Jef Beerends uit Almen te gast.

 

16 februari 20:15 uur,

Verhalenverstelster Anne van Delft

 

Voorjaarsvakantie: Zaterdag 23 februari om 14:30 uur

Sprookjes Anna speelt Jaap en de Bonenstaak

 Zondag 24 februari om 10 uur

Clowntje Polka maakt Kunstjes

 

9 maart 20:15 uur,

Vlinderwerk door dichters Eke Mannink en Sander Grootendorst.

 

Meivakantie: Woensdag 1 mei om 10 uur

Clowntje Polka gaat Varen

 Donderdag 2 mei om 14:30 uur

Sprookjes Anna speelt Doornroosje

Het Kamertheater, Zutphen
TYPO3 website by NetCoop.nl