top of page

Kindertheater
online

Ken je Clowntje Polka al? Clowntje Polka is een beetje verlegen. Ze maakt gekke grapjes en moet nog veel leren. Ze houdt heel veel van kinderen. Tijdens de lockdowns kon Clowntje Polka geen theatervoorstellingen geven. Daarom maakte ze samen met gitarist Frank leuke filmpjes die je op deze pagina kunt bekijken, speciaal voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen onderaan de pagina kijken naar de film Ridderkinderen.

Clowntje Polka: De Gitaar (aflevering 1)

Clowntje Polka vindt een gitaar. Hoe moet je daar mee spelen? Opeens verschijnt Frank. Die weet alles van gitaren! En jij? Heb jij wel eens gitaar gespeeld?

Clowntje Polka: De Grote Kunst (aflevering 2)

Vandaag wil Clowntje Polka een grote kunst doen. Frank helpt mee. Kan jij een grote kunst? Net zo een als Clowntje Polka? Want een kunstje hoort erbij!

Clowntje Polka: Het Huisje (aflevering 3)

Vandaag bouwen Clowntje Polka en Frank een huisje. Met een groot laken en wasknijpers. Dat kan jij ook doen! Kijk maar goed hoe dat gaat. En een kunstje hoort erbij!

Clowntje Polka: Dansen (aflevering 4)

Als Frank gitaar gaat spelen gaat Clowntje Polka vanzelf dansen. Dat is leuk! Ga jij ook dansen? En een liedje hoort erbij!

Clowntje Polka: Balletjes Vangen (aflevering 5)

Vandaag doet Clowntje Polka een grote kunst met balletjes. Frank helpt natuurlijk mee. Kan jij ook balletjes gooien... en vangen? Want een kunstje hoort erbij!

Clowntje Polka: Het Autootje (aflevering 6)

Clowntje Polka gaat een auto maken. Van de kist en met echte wielen. Zij die wel echt? Doet de auto het wel? Misschien kan jij ook zo'n mooie auto maken! En een liedje hoort erbij!

Clowntje Polka: Schoonmaken (aflevering 7)

Frank heeft er een troepje van gemaakt. Clowntje Polka gaat schoonmaken. Dat is nog niet zo makkelijk. Ga jij ook schoonmaken? En een liedje hoort erbij!

Clowntje Polka: Het Bootje (aflevering 8)

Clowntje Polka bouwt een boot en gaat varen! Frank helpt haar en speelt een mooi vaarliedje. Ga jij ook varen, varen over de baren?

Clowntje Polka: Verstoppertje (aflevering 9)

Clowntje Polka en Frank gaan verstoppertje spelen. Als je je heel goed verstopt is het best moeilijk! Waar is kleintje Polka verstopt? Ga jij je ook verstoppen? En een liedje hoort erbij!

Clowntje Polka: Feestje voor Frank (aflevering 10)

Frank is er voor de laatste keer. Clowntje Polka maakt een feestje voor het afscheid. En een kunstje hoort erbij!

Gitarist Frank Schagen is opgeleid aan het Fontys conservatorium in Tilburg. Hij heeft zich zowel in de tradities van de klassieke muziek als ook in de bewegingsvrijheden van de jazz verdiept. Ook heeft hij enkele jaren flamenco gespeeld en gedanst. Kijk voor meer informatie op zijn website: Harteklank

Ridderkinderen (8+)

Vier kinderen van nu belanden onverwacht in de Middeleeuwen. In een kampement met ridders en jonkvrouwen zijn ze getuigen van een spectaculair zwaardduel.

bottom of page